Start                gastenboek             Weblog

             English                   Espanol 

     Sitemap               Nederlands        vragen?        

              Italiano        Actueel     Literatuur

 

Focolare.net

Een kritische kijk op een religieuze sekte

    Italiano               Article in English

    Mijn verhaal                 Links              

Gewijzigd: 13 februari 2019        

 
   

Wie niet leert van het verleden, blijft steeds dezelfde fouten herhalen

 
   

 

 

 

 

 

 

Welkom op de website voor en door ex-leden van de Focolare beweging.  Deze website is gemaakt om mensen die het Focolare hebben verlaten een kans te geven elkaar te ontmoeten. Daarnaast biedt de website ook informatie voor mensen die er over denken om de beweging te gaan verlaten.

NIEUWE VORM EN INHOUD

Net zoals een mens groeit en verandert, zo verandert ook een website als deze. Nu de website al meer dan 20 jaar op internet staat,  hebben de makers van de website een duidelijker beeld over het doel van deze website. Het doel is vooral om een mogelijkheid te geven aan mensen die het Focolare hebben verlaten of dit van plan zijn, een platform te geven om elkaar in vrijheid en zonder angst te ontmoeten.  Na het overlijden van Chiara Lubich zijn veel mensen met deze website in contact gekomen en dit heeft  meer duidelijkheid gegeven over de manier van werken van het Focolare en hoe je hiermee het beste om kunt aan.

Het valt op dat sinds vele jaren een grote groep mensen, mannen en vrouwen, die lange tijd in de beweging actief waren, het Focolare hebben verlaten, altijd met veel pijn in hun hart. Mensen die vele jaren in het Focolare hebben gewoond, hebben mij geschreven en bezocht.

Via deze website komen mensen met elkaar in contact op een veilige manier, zonder dat je je vrijheid verliest over je eigen handelen en je eigen privacy. Ik zal nooit iemand vertellen hoe je heet, waar je woont, wie je bent.  Als je dat wilt, is het wel mogelijk om met elkaar te bespreken wat er gebeurd is terwijl je deel uitmaakte van de beweging en wat er daarna is gebeurd.

Hoe kun je met mij en anderen die het focolare hebben verlaten, in contact komen?

 

Lees verder...

 

Images supplied by: Free images